FAQ

Veel gestelde vragen:

 • Wat is jullie levertijd?

Verzending & bezorging via Transmission:
Wij verzenden twee maal in de week.
U kunt de bestelling na verzending normalitair na 1 a 2 werkdagen ontvangen.
Op de dag van verzending ontvangt u van ons een Transmission Tracecode zodat u de zending kunt volgen.

Afhaalbalie EPDM shop:
Indien u producten bij ons wenst af te halen in Rockanje, dan is dat mogelijk in overleg en na bestelling via onze webshop!
Onze afhaalbalie is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 12.00 uur ( enkel na bestelling en na afspraak)
Wij zullen dan zorgen dat uw bestelling klaarstaat op het afgesproken moment.

 • Welke kwaliteit EPDM dakbedekking leveren jullie?

Wij leveren naadloze topkwaliteit EPDM dakbedekking in o.a. de varianten: 1,14mm & 1,52mm dikke EPDM rubberfolie met een unieke 30 jaar garantie!
Onze EPDM dakbedekking is zwart, geheel naadloos, vrij van losse talk, extreem (en blijvend) flexibel, zeer eenvoudig te verwerken en enkel- of dubbelzijdig te verlijmen zonder een primer aan te hoeven brengen!

Dit in tegenstelling tot Europese EPDM folie. Deze heeft om de 1,5 meter een dikke lasnaad en is netto dunner dan u denkt!
Voorbeeld: De 1,2mm en 1,3mm dikke Europese EPDM dakbedekking heeft door de "ruwe" structuur een kerndikte van maar ongeveer 1mm dik! Van de 1mm dikke EPDM is de kerndikte maar 0,7mm dik! En is bovendien erg vatbaarder voor alg en mos aangroei en met maar 10 of 15 jaar aflopende fabrieksgarantie.
Europese EPDM folie is dus netto gezien dunner, duurder en met minder garantie!


 • Wat is de levensduur van jullie EPDM dakbedekking?

Het EPDM-membraan is uitstekend bestand tegen UV, ozon, (zure) regen en grote temperatuurverschillen. Recente studies wijzen uit dat onze EPDM een levensverwachting heeft van meer dan 80 jaar, zelfs bij blootstelling aan vol zonlicht.  


 • Is jullie EPDM dakbedekking wel milieuvriendelijk?

Door het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) zijn diverse onderzoeken gedaan naar vele producten ten behoeven van het milieu. Ongewapende en ongecacheerde EPDM folies zoals wij leveren zijn het minst milieubelastend. EPDM is tevens recyclebaar en in combinatie met de zeer lange levensduur het beste alternatief voor o.a. Bitumen en PVC folie.


 • Kan ik EPDM rubber dakfolie zelf aanbrengen?

Ja zeker, onze EPDM rubber dakfolie leveren wij u prefab en naadloos uit 1 stuk, EPDM rubber dakfolie zelf aanbrengen is erg eenvoudig. U moet echter wel de juiste materiaalkeuzes maken... wij helpen u hierbij!
Bel bij twijfel ons vrijblijvend even op tel: 018 148 4435 of kijk even bij "Handleidingen".


 • Welke ondergrond is geschikt voor EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is op de meest voorkomende ondergronden aan te brengen.
O.a. bestaande bitumineuze daken, kunststof dakbedekking, hout, beton en alle soorten isolatiematerialen (PIR / PUR met cacheerlaag kunt u direct op verlijmen zonder primerlaag!
U kunt ook kiezen voor een losliggend geballast systeem met bijvoorbeeld grint, tegels, vlonders of een (erg populair) groendak met Sedum.


 • Moet ik bij EPDM dakfolie de ondergrond en de EPDM worden gelijmd?

Onze EPDM dakbedekking / dakfolie kunt u direct enkelzijdig of dubbelzijdig verlijmen (altijd zonder primerlaag). Dit is afhankelijk van de lijmsoort die u gebruikt.
Echter, ons advies voor de best mogelijke hechting - ook op lange termijn - is een dubbelzijdig verlijming of u nu Europese of Amerikaanse EPDM gebruikt maakt niet uit! (een primerlaag is nooit nodig)


 • Leveren jullie goede kwaliteit EPDM daklijmen?

Zeker, onze contactlijmen (Bonding Adhesive) zijn de beste verkrijgbaar met een hoge vastestofgehalte en extreme kleefkracht op vlakke en schuine vlakken. De Bonding Adhesive contactlijm is eenvoudig aan te brengen met kwast of fijne vachtroller. (de verlijming per liter is ong. 4,5m2)

U kunt ook kiezen voor de EPDM Spuitlijm deze EPDM Spraybond is verkrijgbaar in spuitbussen van 500ml & 750ml of in een drukvat (tankje) van 22 liter (19kg). Door het relatief lagere "vastestofgehalte" is deze EPDM daklijm erg goed verspuitbaar. Bovendien is spuitlijm erg eenvoudig, snel en schoon in de verwerking. Dus ook zeer geschikt voor de Doe-Het-Zelver.

De 22 liter EPDM Spraybond lijmtankjes zijn enkel bruikbaar i.c.m. een speciale slang en spuitpisool, dus voor de "Doe-Het-Zelver" met een relatief klein dakoppervlak minder geschikt door deze hogere aanschafkosten. U kunt dan beter gebruikmaken van onze contactlijmen in blik of spuitlijmen in spuitbussen.


 • Ik ben dakdekker / aannemer, kan ik voordelig bij jullie inkopen?

Ja zeker, Rubberdakbedekking.nl is een groothandel in alle EPDM dakmaterialen en wij leveren direct uit onze eigen (zeer grote) voorraad met laagste prijsgarantie!
Doe-Het-Zelvers, maar ook aannemers en dakdekkers uit heel Belgie en Nederland kopen altijd tegen gegarandeerd de laagste prijzen de hoogste kwaliteit EPDM dakmaterialen.


 • Mag een groendak systeem bovenop de EPDM dakfolie worden aangebracht?

Enkel een mos-sedum vegetatie, mits een wortelwerend doek tussen de vegetatie en het EPDM-membraan wordt aangebracht. De vegetatie dient 30 cm verwijderd te blijven van alle dakranden en dakdoorvoeren (HWA'S).


 • Is het mogelijk om ballast aan te brengen op de EPDM dakbedekking?

Ja, het is heel goed mogelijk om het membraan te bedekken met grind, daktegels of vlonderplanken. Wij adviseren echter een beschermvlies (polyester 260 g/m²) tussen het EPDM-membraan en de ballast aan te brengen.


 • Welke garantie heeft jullie EPDM dakbedekking?

Wij bieden een schriftelijke productgarantie van 30 jaar met een verwachte levensduur van 80 jaar!